Slavko Jovičić -

Kod kuće je najljepše

Autor sjovicicslavuj | 30 Decembar, 2010 | read_nums (489)
   
  Autor: Biljana Gagula   
  srijeda, 29 decembar 2010 

  Ako se po jutru dan poznaje, onda se i po pripremama za doček Nove, 2011. godine može naslutiti da građane Republike Srpske i BiH očekuje 12 teških i ekonomski prilično neizvjesnih mjeseci. Svjesni su toga i zvaničnici Srpske, koji su se, mahom, odlučili na nešto skromniji i intimniji doček Nove godine. Većina njih, sudeći po najavama, u novo ljeto ući će u krugu najbliže porodice i prijatelja, u kućnoj atmosferi. Daleke i egzotične destinacije, po svemu sudeći, ostaće samo pusti san i nedostižna želja, ne samo za građane, već i za političare.

  ------------------------------------------------------ 

  Pola u šali, a pola u zbilji, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Igor Radojičić, kazao je za "Fokus" da će Novu godinu, kako je krenulo, dočekati s poslanicima pod svodovima republičkog parlamenta, birajući novu vladu RS.

  ------------------------------------------- 

  Nešto optimističniji je mandatar za sastav nove vlade RS Aleksandar Džombić, koji nam je otkrio da će Novu, 2011. godinu dočekati kod kuće, u krugu porodice.

  - Tako dočekujem svaku novu godinu - otkrio je Džombić.

  -------------------------------------------------------------- 

  Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, rekao je da će novogodišnju noć provesti u Brčkom s prijateljima.

  Međutim, prvi socijalista Srpske nije želio da otkriva detalje te proslave, odnosno hoće li to biti druženje u kućnoj atmosferi ili u nekom od restorana.

  ------------------------------------------------------------- 

  Nešto određeniji bio je Zoran Đerić, šef Kluba poslanika PDP, koji nam je otkrio da će Novu godinu proslaviti kod kuće s porodicom i nekolicinom prijatelja.

   -------------------------------------------------------

  Za kućnu varijantu odlučio se i lider Demokratske partije, Dragan Čavić. On je rekao da će u novu godinu ući u krugu najbližih prijatelja i porodice i to u svojoj kući u Banjoj Luci.

  -------------------------------------------------- 

  Hoće li ostati u Banjoj Luci ili će se zaputiti ka rodnoj Hercegovini, još ne zna Vukota Govedarica, šef poslaničkog Kluba SDS u NSRS.

  Govedarica je, međutim, siguran da će biti s porodicom.

  - Još nisam imao priliku da odlučujem da li će to biti neki restoran, hotel ili nešto treće. Više me privlače porodične zabave u krugu dragih ljudi, kumova i prijatelja - rekao je Govedarica.

  ------------------------------------------------------- 

  Nada Tešanović, poslanik SNSD, Novu godinu će dočekati kod kuće sa suprugom.

  - Nije vrijeme za velike odlaske, spremanja i slavlje, s obzirom da znamo u kakvoj smo ekonomskoj situaciji - rekla je Tešanovićeva.

  ------------------------------------------------------- 

  Siniša Dodik, poslanik SNSD, kaže da će Novu godinu dočekati u Istočnom Sarajevu, u nekom lokalnom kafiću.

  - Novu godinu ću dočekati sa starim društvom, s kojima se tu noć zabavljam više od decenije. Naravno, tu će biti i moja djevojka, Snježana - rekao je Dodik.

   -----------------------------------------------

  Džerard Selman, ministar pravde RS, kaže da će Novu godinu proslaviti kod kuće, s porodicom i prijateljima.

  - Tradicionalno, Novu godinu dočekujem kod kuće u društvu prijatelja kod kojih tokom godine idem na vjerske praznike - rekao je Selman.

  -------------------------------------------------- 

  Za Nikolu Baštinca, poslanika SNSD u NSRS, ovo će, po mnogo čemu, biti posebna proslava Nove godine. Mladi Baštinac u novo ljeto ovaj put ući će kao oženjen čovjek, budući da se prije nekoliko mjeseci vjenčao izabranicom srca svog, Jelenom Pajić.

  - Sa suprugom ću Novu godinu dočekati na Mećavniku - rekao je Baštinac.

  -------------------------------------------------------- 

  Nenad Kesić, poslanik SNSD u NSRS, raduje se dočeku Nove godine, jer će, zajedno sa suprugom, tu noć čuvati unuku i unuka.

  - Deka im sve dozvoljava. Igramo se i divno se osjećam svakog trenutka koji provedem s njima - priča Kesić.

   --------------------------------------

  Slavuj na Jahorini

  Slavko Jovičić Slavuj, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kaže kako ima mnogo poziva od svojih prijatelja da porodično čekaju Novu godinu.

  - Još se nisam odlučio, mada sam najbliže varijanti da ću, kao i prošlu Novu godinu dočekati na Jahorini. Prošle godine sam na tomboli dobio glavnu nagradu - sedmodnevni boravak u Parizu, nažalost, nisam je iskoristio zbog zdravstvenih problema, navodi Jovičić. Šaljivo dodaje kako je imao i nekoliko ponuda da se "uhvati" mikrofona i da pjeva u novogodišnjoj noći, no to, kako kaže, nije mogao prihvatiti da ne bi bio u sukobu interesa.

  - Ali, nisam htio ni da svojom pjesmom udarim na mentalne sklopove gostiju, jer i ovako nikada ne ćutim - kaže Slavuj iz Pala.

  Ističe kako mu je uvijek bila važnija Pravoslavna nova godina i da će, ako sve bude u redu sa zdravljem, i ovu pravoslavnu novu godinu dočekati na Jahorini u krugu bliskih prijatelja.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva