Slavko Jovičić -

БиХ - Парламентарна скупштина - Јовичић - ДОГОВОР О ПАРЛАМЕНТАРНОЈ ВЕЋИНИ НЕЋЕ БИТИ ПОСТИГНУТ ДО 11. ЈАНУАРА

Autor sjovicicslavuj | 24 Decembar, 2010 | read_nums (424)

   


  САРАЈЕВО, 24. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић није оптимиста да ће до 11. јануара бити договорена парламентарна већина.

   

  На почетку конститутивне сједнице Представничког дома, 22. децембра, привремени предсједавајући Аднан Бешић констатовао је да не постоји кворум за њено одржавање. Након тога, одржане су консултације на којима је договорено да би представници странака заступљених у Представничком дому на састанку 11. јануара требало да договоре термин наставка ове сједнице.
   
          Јовичић каже да је скептичан да ће бити постигнут било какав договор како би Колегијум Представничког дома могао да буде изабран до 11. јануара.

          "Ми тог дана нећемо имати сједницу, већ би политички лидери до тада требало да разговарају, чиме би се отворио пут за избор Колегијума и Комисије за избор чланова Савјета министара", рекао је Јовичић Срни.

          Он је појаснио да би окончање конститутивне сједнице омогућило да се уђе у редовну процедуру и редовна засједања.

          Јовичић је напоменуо да ће у Републици Српској до 29. децембра бити формирана Влада, док ће у Федерацији БиХ процес формирања власти ићи веома тешко због компликованости система.

          "Највећи проблем је то што је са лидером СДП-а Златком Лагумџијом тешко било шта договорити. Тај човјек је потпуно искључив и под плаштом мултиетничке странке коју води жели да игнорише легитимно и легано право представника странака из хрватског народа да они, по систему ротације, предложе предсједавајућег Савјета министара", сматра Јовичић.

          Он је додао да ће СНСД прихватити кандидата за предсједавајућег Савјета министара из ХДЗ-а БиХ или ХДЗ-а 1990 у складу са досадашњим принципом ротације јер не долазе у обзир "клонирани хрвати" из бошњачке странке СДП.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva