Slavko Jovičić -

Upamet se srpski narode

Autor sjovicicslavuj | 24 Novembar, 2010 | read_nums (433)
  PIŠE: Slavko Jovičić Slavuj
  srijeda, 24 novembar 2010

  Mnogo puta do sada pisao sam i u još više navrata govorio sam da je Bosna i Hercegovina zemlja raznih i skoro neshvatljivih apsurda. Mogao bih do u nedogled da redam brojne primjere koji bi najbolje dokazali i odslikali konstataciju s početka ovog teksta.

  Prošla je godina dana otkako se upokojio Njegova svetost srpski patrijarh Pavle. Još za njegovog života ogroman broj, ne samo Srba, već i drugih pravoslavnih, te mnogih hrišćanskih naroda u svijetu proglašavao je patrijarha Pavla živim svecem s razlogom. Cijeli svoj ovozemaljski život naš patrijarh posvetio je pravoslavlju i svetoslavlju i asketski ga je proživio u neprestanom Jevanđelskom i Hristovom učenju.

  Iako u BiH živi veliki broj Srba a u Republici Srpskoj je taj broj dominantan, eto, Savjet ministara BiH nije prošle godine proglasio dan žalosti u cijeloj zemlji zbog smrti srpskog patrijarha iako je Srpska pravoslavna crkva jedinstvena na prostorima Republike Srbije, Republike Crne Gore, Republike Hrvatske i BiH.

  Možda je i bolje što tako nije urađeno u BiH jer je zaista neshvatljivo kako su se pojedini portali u FBiH, pa i na prostoru Srbije, sramotno stavili na uslugu neljudima koji su lajali i bljuvali riječi nemoći, pa i otvorene mržnje prema čovjeku-svecu a samim tim i prema ogromnom broju srpskog naroda, izuzev jednog malog broja šljama i najvećeg otpada koji pripada i našem rodu, nažalost.

  Mir je u BiH, na sreću, već 15. godina i ako Bog da biće trajno, a eto tamo neko izvan BiH treba da to sad u ovom vremenu implementira.Za ludilo u ovoj zemlji nikad nije pronađena spasonosna vakcina.

  Da bi se kompletirali svi apsurdi i uvrede srpskog naroda pobrinuli su se mnogi, eto, oni koji bi ponovo željeli da vrate ZAVNOBiH i njegovo navodno vaskrsenje. I to, upravo, oni koji su razvalili bivšu SFR Jugoslaviju, naravno, protivustavnom secesijom i separatističkim aktivnostima, a kasnije i krvavim ratovima na prostorima većeg dijela eks-Jugoslavije.

  Za Republiku Srpsku 25. novembra, navodni dan državnosti, ne znači ama baš ništa i nikad se neće proslavljati kao bilo kakav praznik.

  Nikada u Parlamentarnoj skupštini BiH nije usvojen zakon o praznicima Državne zajednice BiH, pa samim tim nema ni govora o bilo kakvom priznavanju 25. novembra kao bilo kakvog praznika ili neradnog dana u RS.

  Zato, upamet se srpski narode! Ovo nije poziv ni na kakve reakcije već poziv da otvorite oči i da shvatite, ako već niste, u kakvoj to zemlji živimo. No, nikakve uvrede niti poniženja neće nas pokolebati da čvrsto ostanemo svoji na svome i da ostanemo u Hristovoj i svetosavskoj vjeri i da se zavjetujemo da ćemo opstati i ostati na našim vjekovnim i pradjedovskim ognjištima, bez obzira na sve bure i oluje kroz koje vjekovima kao narod prolazimo.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva