Slavko Jovičić -

БиХ - донације - Јовичић / НОВИ САЗИВ ПАРЛАМЕНТА ДА НАСТАВИ СА ИСТРАГАМА

Autor sjovicicslavuj | 25 Avgust, 2010 | read_nums (550)

          САРАЈЕВО, 25. АВГУСТА (СРНА) – Члан Истражне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање трошења донаторских средстава Славко Јовичић сматра да одмах по отпочињању рада новог сазива парламента треба формирати истражну комисију, али са ширим овлаштењима.

          "Одмах послије полагања заклетве треба формирати парламентарну комисију која ће радити уз учешће Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа), Тужилаштва БиХ и Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), која има најбоље податке", рекао је Јовичић новинарима данас у Сарајеву.

          Према његовим ријечима, Сипа, Тужилаштво и ОБА водиле би истражне радње, прикупљале податке и информисале комисију.

          "Након завршетка истраге предмети би били достављани Тужилаштву како би се кренуло у процесуирање одговорних", истакао је Јовичић, који би новој комисији дао и наредбодавни мандат, тако да би сви од којих комисија то затражи морали да оправдају добијена средства.

          Оцијенивши битним што је Комисија од неколико хиљада проневјерених донаторских средстава дошла до цифре од 2,5 милијарди КМ Јовичић је оцијенио да су у БиХ нестале десетине милијарди донираних средстава.

          "Разни лопови који су искористили своје политичке позиције приватним аранжманима склапали су послове и оно што је требало да стигне до биједе и сиротиње, да јој се помогне, налази се данас у џеповима и власништву одређене политичке елите, њихове најближе породице и пријатеља", констатовао је Јовичић.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva