Slavko Jovičić -

Bez incidenata u Dobrovoljačkoj

Autor sjovicicslavuj | 3 Maj, 2010 | read_nums (438)

   

  Region | 03.05. 2010.

                               Mirno i               dostojanstveno u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, na odvojenim skupovima, obeleženo je stradanje vojnika JNA i odata počast ubijenim sarajevskim civilima i poginulim braniocima BiH.

   Zahvaljujući policiji Kantona Sarajevo, ali i učesnicima oba skupa, sve je prošlo dostojanstveno i bez incidenata. U Dobrovoljačkoj se prvo okupilo stotinak članova udruženja „Zelene beretke“. Predsednik te organizacije iz opštine Novo Sarajevo Muhamed Sukić rekao je da „beretke nikada neće zaboraviti ubijene civile i branioce BiH. Mi smo, prema predviđenom planu, obeležili stradanje civila Sarajeva i branilaca BiH, a taj drugi skup nas ne interesuje i nemamo ništa s njim“, rekao je Sukić.

   

  U Dobrovoljačku su potom, autobusima, stigli članovi udruženja iz Republike Srpske i članovi porodica vojnika bivše JNA koji su u toj ulici stradali 3. maja 1992. Vidno potreseni, položili su bele ruže i zapalili sveće za svoje najmilije. Na pitanje kako se osećaju u Dobrovoljačkoj 18 godina nakon stradanja vojnika JNA, kratko odgovaraju: „Tužno i ponosno“.

   

   -------------------------------------------------------------------------

  Profesionalan odnos policije

   

  Između dve grupe okupljenih, Dobrovoljačkom je danas šetao i poslanik u Predstavničkom domu državnog Parlamenta Slavko Jovičić. „Želim da izrazim veliku zahvalnost i odam priznanje kantonalnoj policiji koja je preduzela sve neophodne mere. Ja razumem i ove gore, Zelene beretke i ljude koji su s njima, tenzije su velike.

   

  Međutim, Sarajevo je danas pokazalo da se ovo može uraditi i svako sledeće obeležavanje na području Republike Srpske i Federacije će lakše ići“, rekao je Jovičić za Dojče vele.

   

  -------------------------------------------------------

   

  Gradske vlasti su okupljanje članova srpskih udruženja u Dobrovoljačkoj već ranije okvalifikovale kao provokaciju, ali građani Sarajeva kažu:

   

  - „Treba samo ignorisati i ništa više, nikakve smetnje ne treba praviti.“

  - „Ja nisam za to, ovo je poniženje. Čuo sam da je i Dodik trebao doći. Što nije došao 92?“

  - „Nema tu ništa loše ako hoće da posete mesto, nek svako obeležava svoje.“


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva