Slavko Jovičić -

ПОСЛАНИЦИ СНСД-а НАПУСТИЛИ СЈЕДНИЦУ

Autor sjovicicslavuj | 3 Februar, 2010 | read_nums (467)
   

          САРАЈЕВО, 3. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Посланици СНСД-а напустили су сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на почетку излагња посланика СДП-а Дениса Бећировића, јер од њега нису добили извињење у вези његове изјаве да у овом сазиву парламента не постоји антифашистичка парламентарна већина.

  --------------------------------------------------------------------------

          Посланици СНСД-а напустили су салу у тренутку када је Бећировића почео образлагати свој Приједлог измјена и допуна Оквирног закона о високом образовању.

          "Посланици СНСД-а неће присуствовати ниједном обраћању Бећировића у парламенту, док нам он не упути извињење и одговор у вези његових навода, у којим каже, да се нада да ће сљедећи сазив парламента имати `антифашистичку већину`", изјавио је Срни посланик СНСД-а Славко Јовичић.

  --------------------------------------------------------------------------

          Извињење од Бећиревића због спорне изјаве, дате за ФТВ, тражио је раније шеф Клуба посланика СНСД-а у Представичком дому Драго Калабић.

  ------------------------------------------------------------
          Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ обавио је расправу о Приједлогу закона о ауторским и сродним правима, и Приједлогу закона о колективном остваривању ауторских и сродних права, у првом читању.

          Овим приједлозима закона предвиђа се допуњавање ове правне области и усклађивање са развојем нових технологија и облика њиховог кориштења, као и посебно регулисање колективног остваривања ауторских и сродних права, што је пракса законодавства појединих европских земаља.

  --------------------------------------------------------------

          Посланик ХДЗ-а Велимир Јукић истакао је да су приједлози закона добри, али да се поставља питање да ли су институције у БиХ тренутно способне примјенити овакве законе.

  -------------------------------------------------------------------

          Посланик ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж предложио одржавање јавне расправе о приједлогу овог закона како би он био квалитетнији, што је прихватио и Клуб посланика СНСД-а

  ------------------------------------------------------------------------

          Посланик СДА Шефик Џаферовић, истакао је да су Уставноправне комисије оба дома подржале приједлоге ових закона, али да је на њега, ипак, потребно амандмански дјеловати.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva