Slavko Jovičić -

BiH - Barikade za Dobrovoljačku

Autor sjovicicslavuj | 2 Jul, 2009 | read_nums (314)
   
   
   
  D. M. | 02.07.2009.                                Dan & noć    

  Generalni sekretarijat Interpola suspendovao je potjernice u slučaju "Dobrovoljačka ulica", tvrde u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

  Milada Dreca, portparol Ministarstva bezbjednosti BiH, rekla je da je Interpolu BiH zvanično dostavljena ova odluka Generalnog sekretarijata Interpola. Ona je navela da na taj način informacije o traženim licima i njihovim saučesnicima neće biti registrovane u Interpolovim bazama podataka.

  Ovakav potez Interpola zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dušanka Majkić, ocijenila je skandaloznim. Ona je navela da je to loša poruka za srpski narod, kojem, očigledno, nije dozvoljeno da do kraja rasvijetli zločine počinjene nad Srbima u proteklom ratu.

  - Ovim je jasno stavljeno do znanja cjelokupnoj javnosti da politiku nije moguće staviti u drugi plan, te da će pravo i pravda uvijek biti u njenoj sjeni. Isto tako, ovo nam je pokazalo da ministar bezbjednosti, Tarik Sadović, nije pojedinac, već da postoji cijeli bošnjački lanac zaštitnika onih koji su počinili zločine nad srpskim civilima i vojnicima - rekla je Majkićeva.

  Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić smatra da se ovim potezom i sam Interpol svrstao u red međunarodnih institucija koje su više nego očigledno neprijateljski raspoložene prema srpskom narodu.

  - Imamo Haški tribunal, koji je ništa drugo do klasični politički sud, formiran samo da bi sudio Srbima. Osim njega, imamo i cijeli niz drugih međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija čiji je smisao postojanja blaćenje i satanizacija srpskog naroda. Od juče je u toj grupi i Interpol - naveo je Jovičić.

   On smatra da je ovaj potez pobjeda Tarika Sadovića, koji je nesumnjivo šef svih policijskih i bezbjednosnih agencija u BiH, a od juče, očigledno, i glavna ličnost Interpola. Jovičić smatra da više nema potrebe da se govori o tome da je Sadović samoinicijativno otišao u Lion, jer je očigledno da je pozvan u Glavni sekretarijat kako bi zajedno pripremili ovu predstavu.

  Za Jovičića je Interpolov potez čista lakrdija i parodija na pravo i pravdu, te jasna poruka srpskom narodu u BiH i Srbiji da njihove žrtve, jednostavno, nikome nisu važne.
   
     Poslanik Slavko Jovičić u u razgovoru sa, sada, izgleda, već bivšim ministrom bezbjednosti BiH Tarikom Sadovićem, pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH..."Kažem ja tebi da to ne može tako"?!

   Srbija je u februaru raspisala potjernice za više državljana BiH koji su bili u vrhu vlasti 1992. godine, u vrijeme kada je počinjen zločin nad pripadnicima bivše JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. Među licima s potjernice jesu i bivši članovi Ratnog predsjedništva tadašnje RBiH, Ejup Ganić i Stjepan Kljujić.

  Tapušković: Srbi prepušteni sami sebi

  Ugledni beogradski advokat Branislav Tapušković ocijenio je licemjernim potez Interpola i povlačenje potjernica za više državljana BiH osumnjičenih za ratne zločine u Dobrovoljačkoj ulici. Tapušković smatra da su i u ovom slučaju na sceni dupli aršini međunarodne zajednice, koju, jednostavno, nije briga za srpske žrtve. Prema njegovim riječima, poštenije bi bilo da su zvaničnici Interpola kolegama u Srbiji odmah rekli da ne raspisuju te potjernice, jer nikada niko neće odgovarati za zločine počinjene nad Srbima. On takođe smatra da se proces protiv osumnjičenih za zločin u Dobrovoljačkoj mora nastaviti u Beogradu, bez obzira što oni neće biti dostupni pravosuđu Srbije.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva