Slavko Jovičić -

Славко Јовичић Славуј: Историја и Срби

Autor sjovicicslavuj | 1 Jun, 2009 | read_nums (314)
    Пише: Славко Јовичић Славуј
    
  Наравно да не могу, нити желим да било кога убјеђујем у неке ствари. Али, више пута сам писао да су Срби највећи проблем сами себи, јер кроз нашу славну, али истовремено и трагичну историју, ниу никада нисмо могли сами са собом! Многи пријатељи врло  често ме обавјештавају шта се пише на бошњачким порталима, моћном оружју савремених медијских комуникација и у вечини случајева - медијских манипулација!

  Ето, отиђите рецимо на било који бошњачки портал, а сви су бошњачки сајтови скоро истовјетни, и увјерићете се да сви Бошњаци оркестрирано нападају сваког српског политичара, без обзира на страначку или неку другу припадност, односно на његову функцију у хијерархији власти - ентитета или земље.

  Не треба посебно наглашавати да су изливи бијеса и вријеђања највише усмјерени према Милораду Додику. Бошњацима је само важно да се ради о политичару - Србину и ту су сви јединствени у осудама и у синхронизованим пљувањма по свему што је српско.

  Иако је Федерација у огромним проблемима - тамо нећете наћи ниједну ријеч осуде својих бошњачких политичара све док су њихове активности усмјерене против интереса и самог постојања Републике Српске...

  Тамо није битно да ли се ради о Додику, Радојичићу, Живковићу, Калабићу, мени... или о Босићу, Иванићу, Михајлици... Дакле, огромна вечина Бошњака уједињена је у томе и одмах фронтално крећу и кидишу на институције и на уставни и територијални интегритет Републике Српске и позицију српског народа!

  То није ништа друго већ отворени напад на Дејтонски споразум, односно атак на Устав БиХ. И народ би рекао - ником ништа!

  Ако би, не дај боже, изгубили још било коју институцију и надлежност Републике Српске или, у крајњој линији, ако бисмо изгубили Републику Српску, онда нам неће бити важно, нити ће нас спасти ни то хоће ли на власти умјесто Додика бити Иванић, односно Босић, или Михајлица, нити сви ми заједно!

  Тужно је слушати и читати српско-српске обрачуне и зато смо у миру кроз цијелу своју историју губили све.

  Скоро да нисам прочитао изјаву ниједног српског политичара из опозиције који је званично осудио Резолуцију Конгреса СДА у којој се тражи стварање Републике БиХ и њено "васкрсење", али сам зато прочитао бројне коментаре о осуди најпопуларнијег лидера и предсједника најјаче странке у БиХ, СНСД, и предсједника Владе РС, Милорада Додика.

  Понављам свима - ако Срби не направе много веће јединство и не схвате да су угрожене институције, па и сама Република Српска, онда нам ниједан лидер и ниједна странка неће требати! Многи од нас тога нису свјесни!

  Упозоравам све критизере актуелне власти у РС да ово није вријеме за српско-српске свађе ни обрачуне!!! Хоћемо ли се икада опаметити и хоћемо ли схватити шта су нам приоритети? Нажалост, нећемо!

  Сами себи смо највећи непријатељи! Тужно и жалосно!

             Tekst objavljuju: Dnevne novine
  Puls -
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva