Slavko Jovičić -

У Парламенту БиХ поново расправа о конститутивности народа

Autor sjovicicslavuj | 30 April, 2009 | read_nums (526)

   

  Посланици странака из Републике Српске у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ успротивили су се данас Приједлогу закона о обезбјеђењу пропорционалне етничке заступљености у органима управе и локалне самоуправе у БиХ.

  Инфо  29/04/2009

   

   

  Извор: РТРС


  Овим Приједлогом закона предвиђа се да у органима управе на свим нивоима власти буде испоштована етничка заступљеност у складу са резултатима пописа из 1991. године.

   Независни посланик, Момчило Новаковић, сматра да се овај Закон не може спровести, као и да се њиме крше људска права, јер неко мора остати без посла да би на то мјесто било запослено лице одговарајуће етничке припадности.

  И посланик СНСД-а, Славко Јовичић, успротивио се доношењу оваквог закона, подсјећајући да у Парламенту није било могуће постићи сагласност да се у питања за будући попис становништва уврсти и питање о националној и вјерској припадности, за шта су се залагали посланици из РС.

   

  Подршку приједлогу закона дали су бошњачки посланици, који су, као један од аргумената за његово усвајање, навели да би тиме био потпомогнут повратак.

   
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva