Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 19 Avgust, 2014 | read_nums (199)

Послије освајања Рајиног гроба, битка на Церу је завршена.
Степа Степановић је указом бр. 1348 од 20. августa 1914. године, због побједоносног исхода битке добио чин војводе и тим унапређењем постао је други војвода који је унапређен у тај чин (први је био Радомир Путник 1912. године). Поред унапређења добијао је са свих страна признања и похвале.

Степановић је одајући признање трупама између осталог рекао:
 „У име отаџбине и народа српског, ја који сам имао срећу да командујем у овој бици, изјављујем своју најдубљу захвалност јунацима Друге армије, јунацима који извојеваше ову славну победу и прогнаше непријатеља из отаџбине китећи своје заставе славом која ће сијати док српства траје"!

ВЈЕЧНА ВАМ СЛАВА СРПСКИ ЈУНАЦИ!


 

Autor sjovicicslavuj | 18 Avgust, 2014 | read_nums (179)
 
Треће године Своје проповеди на земљи Господ Исус чешће говораше ученицима Својим о блиском страдању Своме, но уједно и о слави Својој после страдања на крсту. Да не би предстојеће страдање Његово сасвим раслабило ученике те да не би отпали од Њега, Он Премудри, хтеде им престрадања показати делимично славу Своју божанску.

Зато узевши собом Петра, Јакова и Јована изиђе с њима ноћу на гору Тавор, и ту сепреобрази пред њима. И засја се лице његово као сунце а хаљине његове посташе свијетле као снијег. И појавише се покрај Њега Мојсеји Илија, велики старозаветни пророци. И видеше ученици и удивише се. И рече Петар: Господе, добро нам је овде бити; ако хоћеш да начинимо овде три сјенице (колибе): Теби једну, а Мојсију једну, а једну Илији. 

Но док још Петар говораше, удаљише се Мојсеј и Илија, и сјајан облак окружи Господа и ученике, и дође глас из облака: ово је син мој љубазни, који је по мојој вољи; њега послушајте. Чувши овај глас ученици падоше ничице на земљу као мртви и осташе тако лежећи у страху докле им Господ не приђе и не рече им: устаните и не бојте се (Мат. 17). Зашто Господ узе само тројицу ученика на Тавор а не све? Јер Јуда не беше достојан да види божанску славу Учитеља, кога ће он издати, а њега самог Господ не хте оставити под гором, да не би тиме издајник правдао своје издајство. Зашто се преобрази на гори а не у долини. Да би нас научио двема врлинама: трудољубљу и богомислију. Јер пењање на висину захтева труд, а висина представља висину мисли наших, т.ј. богомислије. 

Зашто се преобрази ноћу? Јер је ноћ подеснија за молитву и богомислије него дан, и јер ноћ закрива тамом сву земаљску красоту а открива красоту звезданог неба. Зашто се појавише Мојсеј и Илија? Да се разбије заблуда јеврејска, као да је Христос неки од пророка, Илија, Јеремија или неки други - зато се Он јавља као Цар над пророцима, и зато се Мојсеј и Илија јављају као слуге Његове. Дотле је Господ много пута показао ученицима божанску моћ Своју, а на Тавору им је показао божанску природу Своју. То виђење Божанства Његовог и слишање небеског сведочанства о Њему као Сину Божјем требало је да послужи ученицима у дане страдања Господњег на укрепљење непоколебљиве вере у Њега и Његову крајњу победу.

Свети Јефрем Сиријски: Беседа на Преображење Господа и Бога, Спаситеља нашег, Исуса Христа
*********
Амин.
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Avgust, 2014 | read_nums (155)
 
18. 8. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Берлин
 
ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ!

Српски торпедо протутњао кроз Берлин:
Стјепановић шампион Европе!
 
Овим резултатом ВЕЉА је тако оборио 
лични и национални рекорд
за скоро три секунде.
/стари је износио 3:48.33 минута/. 
 
ВЕЛИМИР СТЈЕПАНОВИЋ освојио је златну медаљу 
на Европском првенству у Берлину на 400 метара слободним стилом! 
Пливач из СРБИЈЕ је завршио трку са резултатом 3:45.66 минута, 
оставивши другопласираног скоро секунду и по (!) иза себе.

ВЕЉА је кренуо из стазе седам и видјело се одмах да је загрејан 
да направи велики успјех у Берлину. 
СРБИН је већ након првог окретања имао секунд и по предности, 
а то је расло све до 350 метара, 
гдје су противници покушали да му угрозе злато, 
али им то није пошло за руком.

Када се погледа да је другопласирани Италијан Андреа Мичел Дариго 
испливао 3:46.91, јасно је колико Стјепановић био надмоћан на крају, 
као и током читаве трке. 
*********************
Ауууу...какав понос за све СРБЕ!
Наш ВЕЉА - СРБИН који није рођен
и који не живи у СРБИЈИ
- СА ЗЛАТНОМ МЕДАЉОМ ОКО ВРАТА
СТОЈИНА ПОБЈЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ
И ПЈЕВА ХИМНУ
"БОЖЕ ПРАВДЕ"!

                           СЈАЈНО!  МОРАМО БИТИ ПОНОСНИ НА НАШЕГ ВЕЉУ!

 
 
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Avgust, 2014 | read_nums (229)

 ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

По ко зна који пут, поново смо на раскрсници. Гдје ћемо, знамо ли? Ми смо увијек и одувијек на некој раскрсници и никако дa са ње негдје кренемо. Никако да се бар мало помјеримо.  Ишли би ми напријед, али се плашимо, јер не знамо шта нас чека? Зато нам је боље да тапкамо у мјесту или да се вратимо уназад.

Ту барем имамо искуства, јер ми смо мајстори за назадност, мислим на пут унатраг!

Предизборна кампања је увелико кренула. Кандидати за многе функције су на мору, јер треба им препланула боја за слике на билбордима.  Онима који би на сликама били блједуњави народ не вјерује, јер рачуница је јасна. Онај кандидат који себи није могао да обезбиједи фину слику за билборд, a који прије тога није имао пара да оде на море - народ ће му замјерити, јер народ не воли политичаре фукаре.

Народ воли само богате политичаре, јер послије избора народу ће једино и остати да се сам слика са својим проблемима. Овај пут, као и раније биће много кандидата за разне функције.

Биће ту кандидата за Предсједништво БиХ, затим разне и бројне парламенте, а након тих избора бираће се извршни органи за десет, 14 или ако зафали и за још коју владу. Жене напокон постају равноправне. Послије Биљане Плавшић пријератног члана Предсједништва БиХ, ево након скоро двадесет и пет година у трку поново улази једна жена као кандидат за члана Предсједништва. Шта ће показати избори остаје да се види, односно да се сазна. 

Не могу сад да набрајам ко су све кандидати за неке друге функције и позиције, али новине пишу да су се многе странке одлучиле за “подмлађивање” /подмићивање/ кадрова. Тако ће на неким листама бити и оних који су млађи чак и од 70 (!) година. 

Кампања ће бити усмјерена и на санацију огромних штета од поплава. Неко ће и успјети да се снађе, а многи ће и прије избора, а поготово послије избора изгледати као да их је “поплава избацила”, заправо неће знати на коју страну да ударе, јер се ни они ни корак нису помјерили са раскрснице.

Биће ту приче, наравно и о прошлости и о будућности и о политичком скретању у десно, па у лијево, а биће чак и пењања на горе, али и падова на доле...Многи кандидати ће казати да пружају руке и сву љубав народу, јер и они забога долазе из народа.

Спомињаће се неправде, многа зла, те народни и ненародни режими. Помињаће се и лопови али биће и оних који ће за себе тврдити да то нису. Биће млаћења сламе на све стране, а највише сламе биће за народне сламарице, јер неким новим-старим кандидатима је било преудобно да се излежавају по монденским мјестима и свјетским дестинацијама и све то о трошку народа. 

  Једино народ има милости и пара за све своје владаре, али проблем је у томе што нема за себе. Е такви проблеми се неће помињати у кампањи. Свима треба бити јасно да се за наредне четири године не може исправити оно што је лоше рађено двадесет, тридесет, или петсто година раније... Нека нас онда на раскрсници. Ту нам је најсигурније!

 ************************************

НАПОМЕНА: Знам да ће бити оних који ће ми замјерити што овако пишем и знам да ће рећи: па види ти њега! Био је политичар и сад кад више неће бити, ево га - одвезао језик. Е неће бити тако. Овакав текст или сличан њему /без поплава/ писао сам давних двијехиљадитих година, а многе друге текстове и много чешће писао сам кад сам постао политичар. Све се може провјерити и не треба много труда. Барем је интернет пребогат мојим текстовима и изјавама овакве тематике и сличне природе...А много тога има и на овом блогу.
Autor sjovicicslavuj | 17 Avgust, 2014 | read_nums (172)
 
 
За сјећање и за памћење...
Никада не смијемо заборавити 
наше славне претке 
који су прославили српски народ!

Колико мало живота,
а колико пуно заслуга за наш народ, 
културу и историју.
 
 
Autor sjovicicslavuj | 16 Avgust, 2014 | read_nums (183)
 
Пише: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
Нека српство настави да живи. Aли како? Због чега? У којем вакту треба да се одигра историјаска утакмица сјећања и истине у борби против фалсификата. Тешко је одредити прави термин, јер вријеме је већ одавно прошло. Прошло је много тога и прије нас и поред нас и са нама, онако удружено.

Осврнуо сам сe и нигдје не видјех оно тамо, а тражио сам пут изласка из мрака . Гдје год да пођем чекају ме препреке, не од жице и камења, већ од људи. Људи стали у колоне и не покрећу се. Стоје као укопани. Изгледају као да су повезани у исту нит судбине, која им као крагана од кошуље стоји за вратом и притишће врат, стеже га...

Тишина је. Она злокобна и нема гласа. Не чује се ништа. Нема ни еха из даљине. Како и да га буде кад су сви у близини. Приближили су се на смртну удаљеност. Смрт је увијек најближа, мада нико не смије да прогнозира колико је она близу или колико је далеко.

Нико не зна шта се дешава на путу живота, јер га многи још увијек пролазе
Они који су прошли тај пут не могу да нам кажу куда су ишли? Са киме су походили земаљске просторе или су били изгубљени у путешествију и трагању за животом. Не зна се јесу ли имали проблема или је све протекло у духу толеранције и разумијевања. Није ваљда наопака судбина да се и тамо - на другом свијету и у царству небеском људи, међусобно не разумију. О чему се ради, може се само претпостављати.

Мада су претпоставке велике обмане. Јер оно што човјек није видио или што није чуо или што није додиром или мирисом и осјетио - то се није ни десило. Или можда јесте, али све је сакривено у дубоком понору незнања.

Тешко је све ово схватити, поготово што сваки човјек најмање познаје себе, али зато зна све о другим људима, па чак и о онима које никад није срео у животу или за које никада није ни чуо. Али ето, из властитог интереса зна!? Интерес се успоставља због користи, а не из нужде или разјашњења стварности у коју смо сви запетљани и упетљани. У сталном смо трагању да пронађемо прави пут - пут нашег спасења...
 
 Нема краја оваквим опсервацијама. И баш због тога, закључићу овај текст и кратак осврт из свакодневице.
 
 Како год да буде – нека српство настави да живи...
 
 
Autor sjovicicslavuj | 16 Avgust, 2014 | read_nums (223)
 
За сјећање и памћење...
На данашњи дан /16. 8. 1984. г/ 
умро је непоновљиви ДУШКО РАДОВИЋ.
 

Autor sjovicicslavuj | 15 Avgust, 2014 | read_nums (240)
 
 
Мирослав Филиповић | 14. август 2014. 
 
Вашинтон и Берлин спремају нови план за реорганизацију уређења Босне и Херцеговине. Две резолуције у америчком конгресу. Крајем месеца о Босни и у Берлину

БАЊАЛУКА - Најјаче светске силе, САД и Немачка, спремају нови план за реорганизацију БиХ, а циљ је ревизија Дејтонског споразума! Амерички конгресмени припремили су Резолуцију о БиХ у којој од председника САД Барака Обаме траже да именује специјалног изасланика за Балкан који би радио на ревизији „Дејтона“, док немачка канцеларка Ангела Меркел 28. августа у Берлину окупља министре иностраних послова земаља региона и ЕУ који ће, између осталог, разматрати и политичке проблеме и нефункционалност БиХ.

- Председник САД Барак Обама треба да именује специјалног изасланика за Балкан, који би извршио „инвентуру“ Дејтонског споразума и у року од годину пред оба дома америчког конгреса поднео извештај - наведено је у резолуцији коју је доњем, Представничком дому поднела демократска посланица из Калифорније Џенис Хан. У Сенату, горњем дому, у процедури је готово идентична резолуција сенатора хрватског порекла Марка Бегића.
- Мора се установити шта је добро, а шта лоше у примени „Дејтона“ и извршити реформа БиХ. Она мора поћи од дејтонске структуре БиХ и на тим темељима градити модерну и демократску државу, која ће бити интегрисана у Европску унију и НАТО - наглашено је у резолуцији.
У предлогу резолуције истиче се да је од суштинског значаја за САД да БиХ и даље буде суверена и целовита, међународно призната држава која се састоји од два ентитета, и да почива на принципима западне демократије и слободног тржишта. Истиче се да је данашња БиХ суочена са сепаратизмом Српске, који се у предлогу резолуције осуђује, те се захтева да Федерација БиХ профункционише - да би цела земља била функционална.
ПРАВАУ РЕЗОЛУЦИЈИ америчких конгресмена наведено је да се права Хрвата као конститутивног народа у целости морају поштовати, без обзира на њихов број, те да је обавеза БиХ да се спроведе пресуда „Сејдић-Финци“.
Шеф Представништва Српске у Вашингтону Обрад Кесић изјавио је да је иницијатива упућена у Представнички дом америчког Конгреса, којом се од председника САД тражи именовање посебног представника за БиХ, резултат хрватских лобиста, али да постоје мале шансе да буде остварена.
Кесић наводи да ово није прва иницијатива којом се тражи такво именовање и подсећа да раније нису пролазили слични покушаји.
- Већином је то раније био резултат лобирања бошњачких представника, а сада је први пут да је то резултат хрватских лобиста - каже Кесић. Тешко је очекивати да ће се икакве значајније реформе десити пре избора и формирања власти на свим нивоима у БиХ.
Бивши министар иностраних послова БиХ Младен Иванић, каже, за „Новости“, да не очекује јачи ангажман светских сила у БиХ, те да брза ревизија „Дејтона“ није реална:
- Резолуције сенатора и конгресмена су индивудуални потези. То није став Беле куће. Мислим да САД има много више проблема у свету од БиХ која им у овом тренутку није приоритет у спољној политици.
БИЋЕ РЕЧИ И О РУСКОМ УТИЦАЈУНА скупу у Берлину, како тврде упућени, биће речи и о изјави бившег високог представника међународне заједнице у БиХ Волфганга Петрича, да су БиХ и Република Српска полигон преко којег председник Русије Владимир Путин покушава да ослаби утицај Европске уније.
Он тврди да је Немачка увек заинтересована за стање у БиХ. Скуп шефова дипломатија које окупља Меркелова је покушај да се види шта у ствари треба урадити како би БиХ постала уређенија и функционалнија земља, што је услов за убрзање њеног европског пута, сматра Иванић.

РАСПАКИВАЊЕ“ ПОСЛЕ ИЗБОРА
ПОСЛАНИК СНСД у парламенту БиХ Славко Јовичић  рекао је, за „Новости“, да је очигледно да су многи у међународној заједници подлегли утицају бошњачких лобиста који упорно траже укидање „Дејтона“:
- Распакивање „Дејтона“ је опасно за целу БиХ, али не очекујем конкретне предлоге, јер се ближе избори. Нови међународни ангажман је могућ тек кад се формира нова власт у земљи после октобарских избора.
 
Autor sjovicicslavuj | 14 Avgust, 2014 | read_nums (185)
 
 
14. 8. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Цирих
**********************
СЈАЈНА АТЛЕТИЧАРКА СРБИЈЕ ТАТЈАНА ЈЕЛАЧА
ОСВОЈИЛА ЈЕ СРЕБРНУ МЕДАЉУ! 

То је друга медаља за Србију.

Прву је освојила Ивана Шпановић у скоку у даљ.

ТАТЈАНИН резултат је још већи кад се узме у обзир
да је наша сјајна атлетичарка постигла
и најбољи резултат у каријери,
 постигавши тако и нови национални рекорд СРБИЈЕ!

 
Autor sjovicicslavuj | 14 Avgust, 2014 | read_nums (241)

Изношење Часног Крста Овај празник договорно су установили Грци и Руси у време грчког цара Мануила и руског кнеза Андреја, као спомен истовремене победе, Руса над Бугарима и Грка над Сараценима.

И Руска и Грчка војска пред собом носиле су крстове, из којих је засветлела небеска светлост.

Установљено је да се на данашњи дан износи крст из цркве Свете Софије, и то најпре на средину цркве, а потом на улице ради поклоњења народа и спомена на помоћ крста у ратовима.

Није изношен обични крст, него управо Часни Крст, који је чуван у храму царског двора. Дан раније, он је преношен у цркву Свете Софије, одакле је ношен улицама Цариграда, ради освештавања земље и ваздуха. Након 14 дана поново је враћан у храм царске палате.
-----------------------------------------------------
Данас, 14. августа 2014. године, почиње је Великогоспојински пост који ће трајата до празника Успенија Пресвете Богородице, у народу званим Велика Госпојина, 28. августа.

Autor sjovicicslavuj | 14 Avgust, 2014 | read_nums (187)

                                   "Тијело стење под силом душевном, 

колеба се душа у тијелу;
море стење под силом небесном;
колебљу се у мору небеса.
Нико срећан, а нико довољан;
нико миран, а нико спокојан.
Све се човјек брука са човјеком;
гледа мајмун себе у зрцало". 
 
 
Autor sjovicicslavuj | 13 Avgust, 2014 | read_nums (170)
 
13. 8. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Цирих
****************
ИВАНА ШПАНОВИЋ је на Европском првенству 
у Цириху освојила сребрну медаљу 
са скоком из прве серије од 6.81 метара. 
То је само за 4 центиметра слабији резултат 
од овропске првакиње из Француске.
****************
Наша сјајна атлетичарка овим скоком освојила сребрну медаљу. 
Скок је био изведен са неуобичајено великим вјетром у прса. 

Ово је уједно и прва медаља за СРБИЈУ 
освојена на овом првенству!

Остаће жал за златном медаљом, 
али морамо бити задовољни 
и сребром које сија као злато.
 
Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2014 | read_nums (178)
 
Свјетски моћници
 
и умоболници,
 
доћи ће нам главе!
 
Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2014 | read_nums (160)
 
Пише: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Свакодневица испод мог прозора!
 
 
 
Деси се тако да по некад разумијем и оно што ми је потпуно неразумљиво. Све друштвене мреже, углавном, врве од разно разних постова или статуса или како се то на другој мрежи зове твитова, а на трећој зове се нешто треће...

Међутим, најзапаженије и најчитаније су поставке о туђим проблемима, односно приватним животима и такви статуси су најинтересантнији “компјутерашима”, који су дубоко заваљени у фотеље, али који су далеко од стварности и од аутентичне слике времена и тренутка у времену.
 
Врхунац читаности или посјећености, да не кажем посвећености неком тексту су углавном скандал приче анонимних аутора о некоме другом. To je поготово интересантно ако се ради о јавној личности и затамљеним сликама из приватног живота тих особа. Ето сјајне теме за доконе “коментаторе”, сто одсто сакривене иза лажних /мрежанских и интернет/ имена, који на своје начине настоје да са свих могућих и немогућих аспеката расвијетле живот оних чијим животима се, ничим изазвани, баве. У тој отвореној борби прса у прса, угланом страда позната личност, јер се удружене плејаде ликова са промашеним животима фронтално и не бирајући средства обрушавају на небрањени “субјекат”, при том користећи се објективним лажима из најморбиднијег арсенала увреда, а које су једино средство умоболних особа и њихових перцепција затамљених видика нормалног расуђивања.

Ако којим случајем се појаве особе са именом и презименом и које пишу обичне животне ствари, е тада је посјећеност таквих статуса илити постова нула или близу нуле, небитно, ма скоро занемаљива је знатижеља било кога, ако она уопште и постоји.

Каква је то прича која би требала било кога да занима, ако се појави на посту типа – “данас сам купила нову хаљину или тати већ два дана касни пензија”?! Напротив, баш то су најважније ствари и почетни импулси када крећу “бригаде” пљуватора. То су, заправо, довољни разлози да злобници одмах почну са коментарима – “одакле јој паре за нову хаљину, мора да је спонзоруша"!? Или “ови из власти све покрадоше, јебали своју мајку, а пензија касни два дана. У том тренутку нико и не помишља да је можда крив поштар што касни пензија. Или су можда лопови пресрели поштански комби и украли паре за пензије. 

 Елем, то је довољно разлога да крену анонимни ликови са највулгарнијим коментарима који се никада не заустављају на почетним темама, већ по инерцији одмах то иде према Европској унији и САД, наравно и према незаобилазном и свјетски значајном лидеру Владимиру Путину, па све до свемира и система "HAARP".
(НАПОМЕНА: скраћено од енгл. High Frequency Active Auroral Research Program, програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције).
О такозваном револуционару са “Мајдана” у Кијеву и Украјини, боксерском шампиону Валерију Кличку у садашњем времену нико више и не размишља. О његовој срамној бриселској улози у разбијању сопствене државе нема ни ријечи, разумљиво! У Украјини се сваки дан гине, али мало кога то и интересује. Од нас су Израел и Палестина подалеко, а још даље су Ирак и Авганистан.

Да не бих и ја упао у клише анонимуса и да се не бих мијешао у туђе животе одлучио сам да се посветим свом животу и животима људи до којих ми је стало, а за које сам сигуран да им и ја нешто значим и да ме поштују, као што и ја волим њих...Дакле пријатељима, јер ионако свако од нас има и превише непријатеља.

Не волим све људе! Кад бих рекао другачије лагао бих! Циљ овог текста није да испод њега видим што више лајкова или позитивних коментара, већ да напишем оно за шта се годинама борим и онако како мислим да би требалао. Мада знам да то – “требало” ријетко долази и још рјеђе се остварује.

Завршићу овај осврт пословицом: “Сто људи – сто ћуди”, па нека свако бира шта му је по вољи, само мораће да пази на избор, јер немогуће је изабрати оно најбоље. Бира се из оног што је понуђено, ако још ико било коме - има било шта, паметно и корисно да понуди у животу?!
 
Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2014 | read_nums (153)
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан рођен је српски глумац, 
непоновљиви МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ
 
 
Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2014 | read_nums (147)
За сјећање и памћење...
На данашњи дан /11.8/ рођен је 
славни српски глумац 
ДАНИЛО БАТА СТОЈКОВИЋ
 
Autor sjovicicslavuj | 10 Avgust, 2014 | read_nums (158)
 
10. 8. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Москва
 
БРАВО, БРАВО, БРАВО!
Ево је ево - златна медаља!
 
НЕБОЈША ГРУЈИЋ и
 
МАРКО НОВАКОВИЋ
 
СУ СВЈЕТСКИ ПРВАЦИ!

Они су само  наставили феноменалан дан
на Свјетском првенству у Москви,
пошто су СРБИЈИ донијели трећу медаљу
за нешто више од сат времена.

Прије њих, сестре Молдован окитиле су се сребром
на 500 метара, да би Николина освојила бронзу
у финалу дисциплине К1 на 200 метара.

Српски двојац одлично је веслао од самог старта 
и потпуно заслужено освојио злато.
 
 
Autor sjovicicslavuj | 10 Avgust, 2014 | read_nums (172)
 
10. 8. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Москва
Сјајна српска кајакашица НИКОЛИНА МОЛДОВАН
 освојила је другу медаљу у само сат времена, 
пошто је дошла до бронзе у трци на 200 метара у дисциплине К1.
 
 
Autor sjovicicslavuj | 10 Avgust, 2014 | read_nums (193)
 
Недјеља 10. 08. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Москва

Сјајне сестре МОЛДОВАН друге на свијету!
*********************
Српске кајакашице НИКОЛИНА и ОЛИВЕРА МОЛДОВАН 
освојиле су сребрну медаљу на 500 метара, 
на Светском првенству у Москви!
 
Сестре МОЛДОВАН веслале су феноменално 
и мало је фалило да постану свјетске шампионке. 
У првих 250 метара имале су велику предност 
 од једне и по дужине чамца.

Ипак, умор их је стигао у другој половини стазе, 

па су Мађарице стигле и освојиле најсјајније одличје.
 
 
    My picture!

Kategorije

Arhiva