Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 1 Januar, 2010 | read_nums (353)
Mene ne šalju nigdje, pa nema smisla da predajem pasoš, kazao je Jovičić
 
 Autor: S. R.
31.12.2009.
 
 

Samo trojica državnih poslanika odlučila su se solidarizirati s građanima BiH i zbog neukidanja viza predati diplomatske pasoše.

U Parlamentu BiH u srijedu smo saznali da su to učinili poslanik SBiH Adem Huskić, SDP-a Denis Bećirović, dok je javno, na sjednici, to učinio i poslanik HDZ-a 1990 Vinko Zorić.

- Potrebno je ostati vjerodostojan, a mnogi to nisu. Ako sam rekao da ću predati pasoš, onda ću to i učiniti - kazao nam je Huskić, a to nam je potvrđeno i u nadležnoj službi, dok je Zorić, pokazujući putovnicu, pitao kome je treba predati.
Ostalim poslanicima s kojima smo razgovarali nije padalo na pamet da se odriču privilegije koju im omogućava poslanička funkcija. Većina od njih pokušala je to objasniti navodima da nigdje i ne putuju.

-------------------------------------------------------------

- Kako da predam pasoš kada ne znam ni gdje mi je?! Nigdje ne putujem. Ako ga nađem, predat ću ga - rekao nam je poslanik SBiH Remzija Kadrić.

--------------------------------------------------------------------------------

Poslanik SNSD-a Slavko Jovičić kazao nam je da je to besmisleno, jer on ne može ni do Bugojna otići, a kamoli putovati negdje izvan BiH.

- Ma, mene ne šalju nigdje, pa nema smisla da predajem pasoš kazao je Jovičić, dok je njegov stranački kolega Lazar Prodanović rekao da to nije učinio i da ne zna hoće li. S druge strane, poslanik SNSD-a Željko Kuzmanović istakao je da to neće učiniti zato što je riječ o demagogiji SDP-a na koju neće nasjesti, dok je poslanik SDA Salko Sokolović kazao da će to učiniti u ponedjeljak!?

-------------------------------------------------------------

Nezvanično smo saznali da nijedan poslanik SDA nije predao diplomatski pasoš, iako su prije nekoliko mjeseci oni bili prvi koji su inicirali da Parlament to učini. Saznali smo da to nije učinio ni predsjednik i poslanik SDP-a Zlatko Lagumdžija, čija je stranka također zvanično predložila poslanicima i ministrima da predaju pasoše.

«Prethodni   1 2 3
    My picture!

Kategorije

Arhiva