Slavko Jovičić -

Alkalaj pojeo i popio 7.000 KM!

Autor sjovicicslavuj | 7 Novembar, 2009 | read_nums (500)

  DNEVNE NOVINE

   

  Sarajevo 07. 11. 2009

  ŠEF DIPLOMATIJE BiH ZLOUPOTREBIO POSETU SERGEJA LAVROVA

  Sven Alkalaj, posle ručka sa ruskim ministrom spoljnih poslova i njegovog odlaska, nastavio da se provodi sa petnaestak saradnika i u sarajevskom restoranu „Libertas" potrošio čak 7.000 konvertibilnih maraka

  RUSKI ŠEF DIPLOMATIJE NE SLUTI KOLIKO JE KOŠTAO RUČAK SA NJIM...

  Svečani ručak povodom dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u BiH, koji je njegov kolega Sven Alkalaj u četvrtak priredio u jednom sarajevskom restoranu, pretvorio se, nakon odlaska ruske delegacije, u šenlučenje do ranih jutarnjih časova. Celokupan ceh od blizu 7.000 maraka prikazan je kao trošak diplomatskog ručka!

  Kako za Press RS otkriva sagovornik koji je prisustvovao delu slavlja, Alkalaj i petnaestak njegovih saradnika su, nakon što su ispratili ministra Lavrova i ostale ruske zvaničnike, odlučili da se, o istom trošku, malo opuste i „zaborave na naporne obaveze".

  Sve na račun građana

  - Jednoj osobi iz tog društva bio je rođendan i to je bio povod za početak slavlja! Nakon što su Rusi otišli, situacija je ubrzo dovedena do usijanja! Inače, u tom restoranu svira muzika uživo, a ministar i ekipa su bili toliko dobro raspoloženi da su celu noć kitili svirače, pevali, urlali, a sve je bilo začinjeno velikom količinom alkoholnih pića i dobrom hranom - kaže naš sagovornik, i dodaje da se sve događalo u restoranu „Libertas" na Baščaršiji.

  MESTO OPUŠTANJA... Alkalajevo društvo lumpovalo u restoranu „Libertas"

  On ističe da je ponašanje službenika MIP-a, sa ministrom na čelu, bilo krajnje neprimereno s obzirom na posao koji obavljaju, i dodaje da svako sebi može dati oduška, ali da celo slavlje bude „na nivou".

  - Kao da su jedva čekali da Lavrov ode! Dernek je počeo u ranim večernjim časovima, a završio se nekoliko sati posle ponoći! Sve što se pojelo i popilo otišlo je na račun Ministarstva spoljnih poslova, odnosno na konto svečanog diplomatskog ručka sa Lavrovom i njegovom delegacijom! Verovatno bi se i sam ruski ministar spoljnih poslova zgranuo kad bi čuo da je ručak za njega koštao oko 3.500 evra - kaže naš sagovornik.

  Podsećamo, ministar Lavrov se u četvrtak sastao sa najvišim zvaničnicima BiH, kao i sa premijerom RS Miloradom Dodikom. Tom prilikom razgovarano je o političkoj situaciji i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, a kao najvažniju poruku nakon serije sastanaka, Lavrov je istakao potrebu zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika.

  ------------------------------------------------------------

  Ministra niko ne obuzdava

  Ovakvo ponašanje ministra Alkalaja osudio je veći broj zvaničnika u BiH. Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Slavko Jovičić Slavuj kaže za naš list da su derneci ovog tipa česta pojava u sarajevskim restoranima.

  U MIP-u TROŠE ŠAKOM I KAPOM... Slavko Jovičić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH

  - Ministarstvo spoljnih poslova u tome prednjači! Ovaj dernek je bio nakon vrlo važne posete, a šta je sa svim onim slavljima koja se organizuju mimo toga?! Nedavno sam na sednici Parlamenta rekao da nema potrebe više da razmatramo revizorske izveštaje! Jednostavno, vidi se da se pare troše šakom i kapom, ali niko im ne može ništa! Troškovi odlazaka na razna službena putovanja, gde se vode čitave ekskurzije, posebna su priča! Mislio sam da su zbog svinjskog gripa sve ekskurzije zabranjene, ali u MIP-u su izgleda imuni na grip, ali nisu imuni na trošenje para - kaže Jovičić.

  --------------------------------------------------------------------

  Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i član Komisije za spoljnu politiku tog doma Slobodan Šaraba ističe da ga nimalo ne čudi šenlučenje ministra i njegovih saradnika jer to nije prvi put da se takve stvari događaju.

  SKANDAL-MAJSTOR... Sven Alkalaj voli šenlučenje

  - To pokazuje pravo lice i ministra i ministarstva! U proteklih nekoliko godina svedoci smo nenamenskog trošenja ogromnih sredstava i to zabrinjava, ali posebno zabrinjava što niko dosad radi toga nije odgovarao! Pitam se šta rade oni koji su nadležni da takvo ponašanje sankcionišu. Pre svih, to je predsedavajući Saveta ministara Nikola Špirić, koji očigledno ne može da obuzda svog ministra. Alkalaj je odavno trebalo da bude stvar političke prošlosti - kaže Šaraba za Press RS.  

  -------------------------------------------------------------------- 

  Šef diplomatije i Silajdžić u Brunejima!

  Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj otputovaće ovog vikenda u Istanbul, a zatim će, zajedno sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH, otići u desetodnevnu posetu Brunejima, Indiji, Maleziji i još nekim zemljama u tom regionu, saznaje Press RS.

  - Njih dvojica idu tamo o državnom trošku, a da niko ni u Predsedništvu, a ni u ostatku Ministarstva spoljnih poslova ne zna šta će tamo da rade. Neki službenici MIP-a ovu posetu komentarišu na način da Alkalaj verovatno ne zna na karti da pronađe Bruneje, a sada ide tamo da uspostavlja diplomatske i ko zna kakve druge odnose - kaže izvor Pressa RS.

  Ž. Marković


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva