Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 19 Jun, 2017 | read_nums (296)

Биће онако како је Вучић рекао! 
Све друго је у домену спекулација 
и сакривања испод Вучићевог шињела 
у љетњем периоду!
ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј

Поглед из мог "многоугла"

Од како је предсједник Републике Србије Александар Вучић именовао Ану Брнабић за мандатара, не престају оштре полемике испреплетене одобравањима и супротстављањима Вучићевом приједлогу.

Но, да почнемо од најјаче политичке и владајуће Вучићеве СНС странке.

Да одмах разјаснимо неке дилеме. Ето, сад ће се као Вучићевом приједлогу наводно супротставити његови најближи сарадници, прије свега потпредсједници и чланови Предсједништва странке. 

Само онај ко је политички наиван и животно острашћен би могао повјеровати и очекивати да ће се рецимо Вучићевом приједлогу "супротставти" Милено Јованов или Марија Обрадовић или Милош Вучевић или Зорана Михајловић или Маја Гојковић или Небојша Стефановић ... 
У крајњој линији, сасвим је небитно ко је од њих у питању и о којим се политичарима ради, а дио су најближег руководства Вучићеве странке.

Па нико од њих није луд да сам себи запечати политичку каријеру. Јер евентуално /а оно је немогуће/супротстављање Вучићвом приједлогу значи и одлазак на сметљиште политичке функционерске историје и самоубиство са политичким умишљајем и одлазак у трајни заборав.

Зато је видљиво да се Вучићеви најближи сарадници, а поготово посланици који ће о именовању предсједника Владе Србије и одлучивати и који ће Ану Брнабић и њен Кабинет и изгласати - куну у страначку лојалност /ради се о личним интересима/ и утркују се у изјавама да ће без икаквих предрасуда на скупштини гласати за приједлог Александра Вучића. 
А многи од њих знају да ће чин гласања бити против њихове савјести и то само из разлога  да би сачували своје позиције које иначе никада не би ни стекли да нису били уз Вучића и да нису страначки "војници".

Друга је ствар што су многи који ће гласати интимно и појединачно против Вучићевог приједлога, али то ни случајно неће јавно да испољавају. Свака њихова појединачна интимна судбина пада у воду, јер једину тежину и одлучујућу валидност има чињеница да се ради о Вучићевом приједлогу.

И пар ствари о самом мандатару. Њено је право да са својим животом ради шта пожели. Али прагматична питања поставља највећи број грађана, а посебно сељака у Србији. 
Историја нас учи да су Србију кроз цијело њено постојање једино одбранили сељаци и српска светиња - породица!

Остаје да се види како ће онда Ана Брнабић рјешавати горући и највећи проблем Србије – полулациону политику и пораст наталитета, ако сви подаци говоре да Србија изумире, односно да сваке године нестане по један већи град с обзиром да много више људи умире, него што се рађа дјеце.
Како ће нова премијерка показати љубав и рјешавати те проблеме, а сама није жељела да рађа дјецу, већ се опредијелила и јавно декларисала као геј. Понављам - то је њено право, али свијест нам диктира истину. Сви смо на свијет дошли рађањем, а ако нема рађања, онда нестаје и цивилизација.

Но, остаје питање са почетка текста – Ко ће се то супротставити Вучићевом приједлогу?  

Можда Драган Марковић Палма и његови посланици, јер за Палму је увијек породица била и остала светиња. 

За друге који су "за" или "против" избора нове предсједнице владе врло брзо ће се сазнати, мада су исад многе ствари јасне.
Јер, ово што су сад - никада ниуједној власти не би били Александар Вулин, Расим Љајић, Милан Кркобабић и многи други да не гледају своје личне интересе, а њихов једини интерес је опстати и остати на турболентном потитичком небу и бити уз скуте Вучића. 

И то није ништа ново – јер и дјеца у Србији знају да Вучић ведри и облачи Србијом! Ако је Вучић нешто рекао и одлучио - о томе се не полемише и не расправља.

Да закључим - овим текстом никога не прозивам, већ напомињем - СРБИЈА И ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА МОРАЈУ БИТИ  ИЗНАД СВЕГА! 

И сасвим на крају,  без српске породице нема ничега, па ни напретка, као ни опстанка цивилизације!
 
Autor sjovicicslavuj | 19 Jun, 2017 | read_nums (123)Немања Мајдов трофејни репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде наставио је са врхунским резултатима на међународној сцени освајањем бронзане медаље на Гран-прију у Мексику.

Мајдов је у мечу за бронзу савладао Американца Колтона Брауна, чиме је стигао до друге медаље освојене у сениорској конкуренцији. 

Медаља у Мексику освојена је послије одличја у Абу Дабију, чиме је још једном потврдио не само да је у одличној форми, већ и своје мјесто у врху свјетске џудо сцене.

Немања је у првом колу савладао Руфата Исмајилов из Азербејџана. 
У другом мечу поражен је од Кубанца Ивана Фелипеа Моралеса Силве (при чему је и оштећен од стране арбитара када је Кубанац само за казну више прошао даље). 
Ипак, Немања Мајдов у сљедећим мечевима не дозвољава противницима никакву могућност за маневар. У првој борби репасажа савладао је Бруна Мендонка из Бразила, а затим и Американца Колтона Брауна.

Побједа над Американцем донијела је нашем Немањи Мајдову још једну вриједну медаљу на међународној сцени у конкуренцији сениора.

 
    My picture!

Kategorije

Arhiva