Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 3 Oktobar, 2016 | read_nums (263)

Све што долази из велике породице 
спотова и спортиста
ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ 
- то је самим тим и добро!


На регатној стази на Савском језеру (Ада Циганлија) одржано је Првенство Србије, најјаче и најзначајније домаће такмичење.
За титуле државних првака борили су се веслачи и веслачице
у кадеској и сениорској конкуренцији.

Веслачи Веслачког клуба Црвена звезда освојили су екипно 2. мјесто са освојених 6 златних, 3 сребрне, и 8 бронзаних медаља!
ј
Шампиони Србије за 2016. годину су:
Маша Безбрадица (скиф кадеткње), Александар Грбић (скиф пионири), Петар Шаврљуга, Никола Ристић, Стефан Лунгуловић, Јован Николић (четверац скул пионири), Радош Милићевић, Алекса Поповић (двојац и осмерац јуниори), Вељко Миловановић, Никола Петровић, Лук Ристић, Душан Костић, Бошко Костић, Алекса Ивковић, Борис Димитријевић (осмерац јуниори) и наш сениор Душан Славнић, који је са партнерима из ВК Смедерево (Зораном Рајићем, Марком Ристићем и Урошем Димитријевићем), тријумфовао у трци четвераца без кормилара за сениоре.
 

Autor sjovicicslavuj | 3 Oktobar, 2016 | read_nums (238)
 
Жељко Самарџић
 
рођен у Мостару 3. октобра 1955. године.
Жељко је српски поп пјевач, популаран
у бившим југословенским републикама.
Након избјеглиштва
највеће успјехе остварио је
у Београду.


Један је од оних пјевача који је и данас популаран
на просторима некадашње Југославије.
Скроман је и живи породичан живот.
Има супругу и три кћерке.

 

Autor sjovicicslavuj | 3 Oktobar, 2016 | read_nums (207)

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан 3. 10 рођен је славни пјесник 

СЕРГЕЈ АЛЕКСАНДРОВИЧ ЈЕСЕЊИН

Имао је кратак живот, али са великим дјелима!


 
Autor sjovicicslavuj | 3 Oktobar, 2016 | read_nums (215)

На данашњи дан 3.1о. 
рођен је славни СРБИН

СИМА МИЛУТИНОВИЋ САРАЈЛИЈА


Најмање знамо о нама самима, 
о нашим славним прецима, 
али зато знамо о многим 
свјетским вукојебинама. 
Autor sjovicicslavuj | 3 Oktobar, 2016 | read_nums (217)
 
 
Велики војсковођ римски у време цара Тита и Трајана. Иако незнабожац, Плакида (тако му беше име незнабожачко) беше човек праведан и милостив, сличан капетану Корнилију, кога крсти апостол Петар (Дап 10). Ходећи једном у лов, он погна једног јелена. Божјим Промислом јави се крст светао међу роговима јелена, и дође глас Господњи Плакиди, који овога упућиваше, да иде свештенику хришћанском и крсти се. На крштењу он доби име Евстатије, његова жена – Теопистија (Боговерна), а њихови синови – Агапије и Теопист. 

По крштењу Евстатије оде на оно исто место, где се преко јелена јавило откровење, и клекнувши заблагодари Богу што га је привео истини. У том му се опет јави глас Господњи и предрече му страдање за име Његово, и укрепи га. Тада Евстатије тајно напусти Рим са својом породицом с намером, да се повуче међу прост народ, и да у непознатој и скромној средини послужи Богу. 

Чим приспе у Египат, одмах навалише на њега искушења. Неки зли варварин оте му жену, а оба сина ухватише му зверови и однеше. Но убрзо тај варварин погибе, а децу му од зверова спасоше чобани. Евстатије се настани у неком селу египатском, Вадисис, и ту као најамник сеоски проживи петнаест година. После тога нападоше варвари на Римско царство, и цар Трајан жаљаше, што му нема храброг војводе Плакиде, који је, где год је ратовао, победу односио. И посла цар два своја официра да по целом царству траже великог војводу. 

По Божјем Промислу ти официри, негдашњи другови Евстатијеви, дођу у оно село Вадисис, нађу Евстатија и доведу га цару. Евстатије скупи војску и победи варваре. На путу натраг за Рим Евстатије пронађе и своју жену и оба сина. Када стиже у Рим, цар Трајан беше умро, и цар Адријан беше на престолу. Кад Адријан позва војводу Евстатија да принесу жртве боговима, Евстатије му рече, да је он хришћанин. 

Цар га баци на муке заједно са женом и синовима. Но како им зверови не нашкодише ништа, бацише их у усијаног металног вола. Трећег дана извадише њихова тела мртва, али од огња неповређена. Тако овај славни војвода даде и „Ћесару ћесарево и Богу Божје”, и пресели се у вечно Царство Христа Бога нашега. 
 
    My picture!

Kategorije

Arhiva