Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 3 Jul, 2015 | read_nums (185)
 
Ђорђе Боjовић - ЛАЈАЊЕ БЕЗ ПРЕСТАНКА
 
Десет невладиних организациjа наjавиле су данас да ће, у знак солидарности са жртвама у Сребреници и поводом 20 година од злочина, 11. jула организовати акциjу испред Народне скупштине у Београду, када ће активисти тих организациjа лећи на тло испред скупштинског здања.

Kако jе рекао Ђорђе Боjовић из Инициjативе младих за људска права на конференциjи за новинаре, акциjа под називом "Седам хиљада" има за циљ да покаже саосећање са страдалим муслимана у Сребреници и да се успротиви, како су казали, све чешћим покушаjима "оспоравања, релативизациjе и оправдавања сребреничког геноцида".

Oн jе навео да jе жеља свих коjи подржаваjу ту акциjу да 11. jула буду испред Скупштине, позиваjући грађане да се придруже и додаjући да jе jедно од основних људских права право на слободу окупљања.

НВO сматраjу да та акциjа, коjа се изводи поводом обележавања 20. годишњице Сребренице, не сме "имати оправдање забране окупљања испред Скупштине у виду седнице Народне скупштине", сматра Боjовић.

Aкциjа "Седам хиљада" организуjе се на инициjативу новинара Душана Mашића коjи jе предложио да седам хиљада људи легне испред Дома Народне скупштине у знак сећања на сребреничке жртве.

Oрганизациjе цивилног друштва коjе подржаваjу ту акциjу су Инициjатива младих за људска права, фонд за хуманитарно право, Жене у црном, Хартефакт фонд, Београдски центар за људска права, JУKOM, Хелсиншки одбор за људска права, Kућа људских права, Сивил раjт дефендерс и Грађанске инициjативе.

 
--------------------------------------------------------------------
 
ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј
 
Послије прочитаног шта човјек може да каже? 

Прво, ради се о такозваним невладиним организацијама у којима су ухљебљења нашли разни беспосличари и пробисвијети, ради се о јаду и чемеру који ће се окупити и који ће тог дана поново да убије преко 3.500 звјерски ликвидираних Срба на простору Сребренице и Братунца. Страдање Срба ове несрећнике не интересује.

Извјесно-неизвјесни клипан Бојовић и не зна гдје је Сребреница и нема појма шта се дешавало у току рата на просторима БиХ. Заправо, њих и не интересују српске жртве, јер за помињање једног јединог звјерски ликвидираног Србина нико им неће платити ниједан једини динар, док ће за антисрпску политику добити и добијају паре од разних Сороша и бјелосвјетских олоша.

Додуше, српски народ је кроз цијелу своју историју имао своје издајнике, али никада није имао овакву булументу балавурдије која немају појма шта је истина. Тачније речено,  немају појма ни о чему. Јер многи од њих су у вријеме рата били дјеца и дојили су цуцле. Одрастањем у својој држави бјесомучно су се окомили на своју отаџбину и на српски народ у цјелини и рафално су почели да пљују по свему што носи префикс српски, наравно за дебеле свежњеве евра.

У суштини ради се о јаду и чемеру који се изродио у српском народу и о страним плаћеницима који јашу на апокалипси стварања нереда и хаоса.

 РАДИ СЕ О СРАМОТИ И ЈАДУ КОЈИ ЛАЖИМА И ФАБРИКОВАЊЕМ САМО СВОЈЕ "ИСТИНЕ" НАНОСЕ ВЕЛИКУ ШТЕТУ И ЉАГУ СРПСКОМ НАРОДУ.
 
    My picture!

Kategorije

Arhiva