Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 27 Decembar, 2014 | read_nums (498)
                                        
                                                 ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Да ли је предсједник Русије Путин геније ускоро ће се сазнати? Заправо врло брзо ће се и званично објелоданити како је Путин са својим сарадницима превеслао Европску унију и Сједињене америчке државе. У питању је такозвана руска монетарна и финансијаска операција која до сад није забиљежена у свијету.
Наиме, познато је да много страних компанија и пребогатих страних тајкуна имају велике власничке улоге у руским фирмама и гигантима, односно да имају и своје властите компаније у Русији.

Сад кад су неке ствари познате може се рећи да се радило о Путиновом генијалном плану и о наивности ЕУ и САД кад су увели санкције Русији.

Путин и Кремљ су знали шта их чека и припремили су паклени план за стране тајкуне који располажу са огромним новцем који су инвестирали, прије свега, у два најважнија сектора и то у нафтну и гасну индустрију.

Операција је текла овако. Путин је свјесно оборио вриједност страних улога и дионица које су за врло кратко вријеме пале и готово су постале безвриједне. Страни инвеститори су били у паници и видјевши да им пропадају огромна уложена средства панично су почели продавати оно што је преостало. Све се дакле одвијало по систему - “Ако Бога знаш - дај шта даш”!?
 
Након такве паничне и хаотичне финансијске луднице, Путин је наредио да се покупују скоро све безвриједне дионице и како се може наслутити – на тој трансакцији Русија је зарадила на десетине милијарди долара. Процјене иду чак дотле да се ради о близу тридесет милијарди, мада ће коначна цифра бити и преко 50 милијарди долара.
 
Томе треба додати и скоро половичну санацију дугова руских фирми, које су у првом таласу због санкција претпјеле велике губитке. По свему судећи, био је то намјеран трик Путина, који је свјесно, народски речено - навукао ЕУ и САД.  Дакле, огромна средства и дионице европских и америчких тајкуна су "навођеном акцијом" скоро пропале. Тако скоро безвриједне стране дионице и акције Руси су покуповали и "једним метком убили су два зеца". Барем привремено Руси су се ријешили страних тајкуна, а спасили су и своју економију, при том, истовремено, окренули су се другим страним улагачима и трижштима, прије свега - тренутно најмоћнијој економији на свијету - кинеској.
 
Ствари ће бити много јасније за неколико седмица, можда и мјесеци.
 
Све у свему, Путин ће из свега изаћи као побједник. Заправо и цијела операција је тако и планирана. Машала и честитке.
 
Autor sjovicicslavuj | 27 Decembar, 2014 | read_nums (219)

У другу недељу пред Божић пада овај празник. Ово је највећи хришћански празник мајки и жена. Тога дана дјеца поране и унапријед припремљеним канапом, концем, шалом, марамом или каишем на препад завежу своју мајку, за ноге, на исти начин, као што су њих мајке везивале на Дјетинце. Мајка се прави да не зна зашто је везана. 

Дјеца јој честитају празник, а мајка онда дјели дјеци поклоне, и на тај начин се "дријеши". На исти начин се вежу и све удате жене, које се дријеше поклонима дјеци: колачима, или неким другим слаткишима.

Празник Материца се у новије вријеме свечано прославља и при нашим храмовима, нарочито по градовима. Богомољне жене у договору са свештеником припреме пригодну академију са програмом, у коме учествују дјеца са прикладним рецитацијама и пјевањем, а онда дјеца везују присутне старије жене. 

Оне им се "дријеше" поклонима и припремљеним пакетићима, књигама, крстићима итд. Негдје се организује посјета болници, нарочито дјечјим одељењима, где се дјеци носе поклони, што даје овом празнику пун хришћански смисао.

Autor sjovicicslavuj | 27 Decembar, 2014 | read_nums (248)
 
27. 12. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Београд
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - Цибона 80:64 (22:18, 21:18, 14:16, 23:12)

Настављен низ: ЗВЕЗДА изједначила још један рекорд 
и побједом завршила 2014. годину!

Кошаркаши ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ вечерас су се опростили од 2014. године, утакмицом и побједом против Цибоне. Овим тријумфом, наш тим је изједначио још један рекорд.

Након што је наш тим престигао Макаби и Олимпију, забиљеживши 14 побједа у исто толико утакмица од почетка сезоне, наши момци су вечерас изједначили рекорд Партизана, који је средином прошле деценије дошао до 15 везаних тријумфа.

Дакле, рутинска игра ЗВЕЗДЕ и убједљива побједа! За помијерање свих граница АБА лиге!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 2поена, 8асистенција, Ребић, Дангубић 4п, 2сока, 1ас, Митровић 12п, 6ск, Лазић 10п, 4ск, 1ас, 3украдене лопте, Блажич 8, Калинић 15п, 4ск, Марјановић 10п, 10ск, 3ас, Тејић, Џенкинс 7п, 2ск, 3ас, Јовић 3п, 5ск, 5ас, Цирбес 9п, 3ск. Тренер: Радоњић
 
    My picture!

Kategorije

Arhiva