Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 15 Septembar, 2010 | read_nums (405)
 

БAЊAЛУКA - Предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер Странке за БиХ Харис Силајџић жели да користи ратне актере за своју политичку промоцију, јер је сасвим јасно да бившем генералу Aрмије РБиХ Aтифу Дудаковићу треба заштита, а Силајџићу политичка подршка и да се из тог разлога њихови интереси поклапају.Заједнички интереси Силајџића и Дудаковића

Рекао је то директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Владе РС Јанко Велимировић, коментаришући Силајџићеву изјаву на ТВ1 у којој за Дудаковића, који је осумњичен за више злочина, каже да је херој и да стоји иза њега и то, не само он, већ “сви патриоти БиХ”.

- Силајџић и Дудаковић имају и заједничку прошлост. Колико год настојимо да докажемо да Дудаковића треба процесуирати, то желимо да докажемо и за Силајџића за удружени злочиначки подухват за оно што се дешавало у “Олуји” и послије ње - нагласио је Велимировић.

----------------------------------------------------------------

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић истакао је да Силајџић својим изјавама вријеђа српски народ, а величањем ратних злочинаца као својих хероја, највише ће дати допринос распаду БиХ.

- Све је то смишљено, јер Силајџић никада ништа није радио напамет. Њему треба Дудаковић, који је члан његове партије, да би му ојачао политичку позицију - казао је Јовичић.

Јовичић је нагласио да су јасне чињенице да Силајџић и његов кабинет имају јак утицај у Тужилаштву БиХ и Суду БиХ и да је то разлог што Дудаковић није процесуиран.

Додао је и да Силајџић има јак утицај и лоби у исламским земљама.

Надлежне институције Републике Српске поднијеле су више извјештаја против Дудаковића, а истрага против некадашњег команданта Петог корпуса Aрмије РБиХ у Тужилаштву БиХ је у току.

 http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/Zajednicki-interesi-Silajdzica-i-Dudakovica.html

    My picture!

Kategorije

Arhiva