Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 14 Septembar, 2010 | read_nums (405)
    

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 13. СЕПТЕМБРА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић подржао је иницијативу за изградњу спомен-обиљежја Србима страдалим у Сарајеву од 1992. до 1995. године, изразивши увјерење да ће тај споменик бити постављен како би, ако ништа друго, подсјећао да је српски народ некада живио на подручју Сарајева.
        
        "На 124 мјеста гдје су Срби страдали поставићемо 124 плоче, а ако нам не буду дозволили неће ни из Федерације БиХ нигдје више поставити спомен-обиљежје у Републици Српској (РС)", рекао је Јовичић Срни.
        
        Јовичић је рекао да треба да буду постављена обиљежја страдања Срба на многим мјестима у Сарајеву, јер се ради о српској земљи у граду из којег су Срби истјерани и који више никад неће бити мултиетнички.

        ----------------------------------------------------------------
        Митрополит дабробосански Николај подржао је данас иницијативу за изградњу спомен-обиљежја Србима страдалим у Сарајеву од 1992. до 1995. године.

        Владика Николај је истакао да и Срби убијени у Сарајеву заслужују да на примјерен начин буде обиљежено мјесто и вријеме њиховог страдања, као што је то с правом урађено и за припаднике осталих народа у БиХ страдалих у протеклом грађанском рату у БиХ.
-----------------------------------------------
        Шеф Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица Владе РС Сташа Кошарац рекао је Срни послије састанка са митрополитом Николајем да је договорено да се у наредних неколико дана дефинишу кораци који ће допринијети да иницијатива за изградњу спомен-обиљежја што прије буде реализована.

        "Треба наћи начина да се у насљеђе будућим генерацијама, али и зарад истине и историје, постави спомен, обиљежје које ће свједочити о страдању Срба у овом граду током протеклог грађанског рата у БиХ", изјавио је Кошарац.
    My picture!

Kategorije

Arhiva